Nemoci, držte se ode mě dál!

Co si budeme povídat, toto období je pro naše zdraví celkem dost náročné… Po vánočním čase plném stresů a shonů jsme pěkně vyčerpaní a bacily na nás vesele útočí ze všech stran. Právě teď naše zdraví dostává nejvíc zabrat a často nás skolí nějaká ta rýmička, nebo nachlazení…

…a kdyby jen to. Vzpomínám, že před dvěma lety jsem na tom byla se svoji imunitou touto dobou tak bledě, že jsem od ledna do března brala celkem 5x antibiotika – začalo to zánětem dutin, pak to pokračovalo angínou a opět zánět dutin. Můžu Vám říct, že jsem tenkrát byla opravdu už na pokraji sil…

Dnes už vím, že o svoje zdraví a hlavně, o svoji imunitu se musím opravdu dobře starat. Přece jen, jsem máma, mám doma dvě malé děti a moje úloha doma je poměrně důležitá:))) A na nějaké dlouhé „kurýrování“ zkrátka můžu rovnou zapomenout. A onemocnět na týden? Naprostá katastrofa!!!

Takže – pro to, abych byla zdravá, dělám teď fakt hodně! A podělím se s Vámi o svoje tipy, triky…zkrátka napíšu, co dělám v tomto směru já a co mi pomáhá:)

1. Dbám na to, abych dost spala. Jojo, ty tam jsou noci, kdy mi stačily 4 hodinky spánku a já fungovala úplně v pohodě i další den. To mi bylo dvacet a to byly holt jiný časy! Dnes jak se nevyspím minimálně sedm hodin, moc dobře „nefunguju“, cítím se vyčerpaná – a bacily a viry mají hned lepší šanci si na mně smlsnout:)

image

2. Hlavně v teple! To je moje pravidlo, kterým se poslední roky opravdu hodně řídím. Vím, že jakmile prochladnu, je zle. Okamžitě si „uženu“ minimálně rýmu, která je, jak známo, velice těžkou, téměř smrtelnou chorobou:))) Špatně ji snaší nejen chlapi, ale taky já! Prostě – teplo mi musí být neustále, nejen od noh, ale také od zad, dávám pozor na prochladnutí. Teď v zimě se navíc neobejdu bez čepice, krásný účes jde teď stranou.:)

afde6a7d3388bdeb4dd2f8d2f071de67

3. Síla přírody! Věřím na to, že nejvyšší účinky mají přírodní látky obsažené v potravinách, které jsou nám běžně dostupné. Jím spousty zeleniny, ovoce, cereálií… Věřte nebo ne, ale během zimní sezóny třeba každý den sním jeden strouček česneku. Dělám si teplé zeleninové večeře a česnek přidávám všude. Jím hodně hlívy ústřičné, je vynikající:) Miluji taky listový špenát, rajčata, červenou řepu… Zkrátka, zařazuji do jídelníčku všechny možné přírodní „životabudiče“:) Jím taky spoustu zázvoru, sladím medem, piju bylinkové čaje… Myslím, že to všechno má velmi pozitivní účinky na naše zdraví!

341870203c10fd6e186c9eae6aea77aa

4. Detoxikuji si jednou za čas organismus. Hlavně po Vánocích, kdy jsem si dopřávala všelijaké dobroty, kterým se po zbytek roku vyhýbám. Vynikající zkušenosti mám s výrobkem Křemelina. Jedná se o sypkou horninu, která je přírodní zdrojem rostlinného křemíku. Dokáže na sebe vázat a vyplavovat z těla těžké kovy, bakterie, pesticidy, prvoky, plísně, ale také parazity. Dokonale Vám pročistí organismus! Rozhodně stojí za to vyzkoušet:)

Photo 09.01.16 10 42 43Photo 09.01.16 10 43 01

5. Vitamíny? Jedině ty sestavené „na míru“. Před nějakou dobou jsem objevila speciální vitamínové dopňky Pravá já – tato značka nabízí unikátní „programy“, tedy komplexy několika balení vitamínů, minerálů, antioxidantů, či stopových prvků, které jsou svou kombinací jedinečné pro danou věkovou skupinu každé ženy. Obsahem i kvalitou se jedná o unikátní preparáty, které jsou ovšem cenově stále přijatelné a dostupné. Tyto produkty neobsahují žadné oxidy a uhličitany, které se hůře vstřebávají – vše jsou citrátové nejdražší formy. Hodnoty živin jsou navíc naprosto optimální, dle posledních zahraničních výzkumů.

Krabička obsahuje celkem 4 balení s vitamíny, minerály, živinami a antioxidanty, které jsou nakombinované přesně pro Vaši věkovou skupinu. Balení navíc zahrnuje průvodní dopis s informacemi, jak vše užívat. Na balení samozřejmě nechybí údaje o složení.

Já sama užívám vitamíny „Hektická 30+“, což mě už jen svým názvem dokonale vystihuje:) Můžu potvrdit, že po prvním měsíci užívání jsem se cítila moc dobře – plná energie, odpočatá a hlavně, zdravá. Což je opravdu to nejdůležitější, čeho si dnes cením.

Vitamíny Pravá já můžete objednávat přes eshop.

ODKAZ: PRAVÁ JÁ/web, eshop
ODKAZ: PRAVÁ JÁ/facebook

Photo-15.11.15-21-53-51-623x623Photo-15.11.15-21-52-54-623x623

 

zdroj fotek: pinterest.com, vlastní.