Letní plavecká sezóna v Brně a okolí!

Letní plavecká sezóna je tu, konečně můžeme užívat horké dny u vody s rodinou a přáteli. Některá koupaliště se nám otevřela už ke konci května, jiná až v červnu. My Vám přinášíme naše tipy, kam se v parném létě vypravit k vodě.

Kravák

Koupaliště na Kraví hoře je nejblíž centru a je z něj krásný výhled na Brno. V klidném prostředí najdete moderně vybudované koupaliště.

Venkovní letní areál nabízí 50 m nerezový bazén s vodními atrakcemi, také tři dráhy pro kondiční plavání a skluzavku. K příjemnému slunění se nabízí venkovní travnaté terasy v okolí bazénů, včetně dřevěných lehátek. Přístup k bazénům je bezbariérový.

Dětský bazének nabízí perličku, vodního ježka, hříbek a samozřejmě skluzavku. Přístup k bazénům je opět bezbariérový. V zadní klidnější části letního areálu najdou nejmenší návštěvníci velké pískoviště a lanovou atrakci v kombinaci se dřevem nazvanou pyramida. Je to klidová zóna, kterou využívají maminky s dětmi.

Od 23.6. si můžete užít ranní plavání od 7h. Takže pokud se chcete osvěžit před pracovním dnem, ideální nápad!

KOUPALIŠTĚ KRAVÍ HORA/WEB

Dobrák

Koupaliště prošlo rozsáhlou rekonstrukcí a Vy se tak můžete těšit na mnoho změn, kterými jsou zatravněná plocha koupaliště více jak 10 000 m2, nový bar mezi bazény, nové V.I.P zóny a další překvápka. Součástí koupaliště je sportoviště a velký FUN PARK pro děti, kde si nejmenší můžou užít lanový park, trampolíny, prolézačky a další atrakce.

Slavnostní otevření se konalo 12.června.

KOUPALIŠTĚ DOBRÁK/WEB

Riviéra

Koupaliště Riviéra je letním areálem, provozovaným v měsících červen až srpen. Čas odpočinku zde můžete příjemně strávit nejen vodními radovánkami, ale také sportovními a zábavnými hrami.

Koupaliště „Rivec“ je tvořeno kaskádou třech bazénů v umělém říčním korytě, které bylo vybudováno v bývalém slepém rameni řeky. Hloubka celého bazénového koridoru je odstupňována a jeho celková délka – až 390 metrů – je vskutku výjimečná. Brouzdaliště je první částí – dlouhou až 120 metrů. Voda proudí dál do bazénu pro neplavce, který má podobu mírné říční zátoky s délkou 135 metrů. Poslední část je určena plavcům, kteří ocení především délku bazénu – dalších 135 metrů!

Podívejte se na prohlídku koupaliště Riviéra!

KOUPALIŠTĚ RIVIÉRA/WEB

Juliánov

Celé koupaliště je koncipováno a navrženo hlavně pro vyžití rodin s malými dětmi. Tomu odpovídá i maximální hloubka velkého bazénu 1,20 m. Kapacita areálu je maximálně 400 návštěvníků. Úprava vody je vybudována dle nejnovějších evropských standardů, čímž je dlouhodobě dosažena vysoká kvalita vody. Hygienické zabezpečení vody je prováděno bezchlórovým přípravkem, proto areál mohou navštěvovat i lidé s citlivější pokožkou a alergici, voda nedráždí oči.

KOUPALIŠTĚ JULIÁNOV/WEB

Žabčice

Tento vodní ráj Vám nabídne dokonalý relax v několika bazénech s křišťálově čistou vodou, sportovní vyžití, spoustu atrakcí a zábavy jak pro Vás, tak i pro vaše děti. To vše je doplněno již teď vyhlášenou kuchyní restaurace Plážovka, dokonalým zázemím šaten a komfortem služeb, které Vám umožní prožít bezstarostně strávený čas v areálu.

Pokud se rozhodnete prodloužit si pobyt až do večerních hodin, je tu pro vás připraven pravidelný víkendový program ve stylu plážových dýchánků a dovolenkových večírků.

Koupaliště poskytuje návštěvníkům celkem 4 bazény:
– plavecký bazén 25m délka, 120-180cm hloubka
– rekreační bazén s atrakcemi: 80m tobogán, bublinková zátoka, masážní trysky, vodní hřib, vodní lezecká stěna a perličkové masážní lavice
– dětské brouzdaliště pro malé děti
– dětský bazén se skluzavkou a vodním hřibem

Teplota vody se v bazénech pohybuje od 20-27°C. Aktuální teplotu vody a vzduchu se dozvíte z informačních panelů umístěných u vstupu a u plavčíka.

KOUPALIŠTĚ ŽABČICE/WEB

Aquapark Kuřim

Rekonstruovaný kuřimský letní areál nabízí návštěvníkům tradičně čistou vodu, atrakce pro děti, kvalitní občerstvení a upravené trávníky pro dokonalý odpočinek na sluníčku i ve stínu. Nabídku rozšířili o nové dětské hřiště, rodinnou skluzavku o délce 10m nebo nové šatní skříňky.

K dispozici je 50 m bazén nepravidelného tvaru (plocha: 1 100 m2) s hloubkou od 0,7–1,8m, dětské brouzdaliště nepravidelného tvaru (plocha: 80 m2) s hloubkou 10–40 cm, vodní hřib, dětské hřiště, 2 kurty na plážový volejbal.

Občerstvení je zajišťováno z letního baru, který je součástí restaurace a dále prostřednictvím řady samostatných stánků umístěných na travnaté ploše u bazénů. Koupaliště je udržované, klidné a bezpečné prostředí s profesionálními plavčíky. Přímo u areálu jsou parkovací místa a také autobusové zastávky. Za příznivého počasí se venku  pořádá grilování nebo různé hudební akce.

WELLNESS KUŘIM/WEB

Aqualand Moravia

Aqualand Moravia je nejmodernější zábavní centrum v České republice, ve kterém si přijdou na své děti i dospělí. Čeká na Vás 20 různých tobogánů a skluzavek. Ti nejmenší se mohou vyřádit v dětských bazénech, pokořit šplhací sítě, nebo si zablbnout na skákadlech, či v dětském koutku. O víkendech jsou pro ně připravené animační programy plné zábavy a soutěží. Na starší a odvážnější jedince tu pak čekají tobogány, které Vám pořádně vypumpují adrenalin. V létě pak máte možnost vyzkoušet raritu mezi vodními atrakcemi, a to nejen v České republice, ale celé Evropě- Abbys a Boomerango, které si můžete vychutnat se svými kamarády na třímístném raftu.

Pro Vaše vodní radovánky je tu připraveno celkem 12 bazénů s celkovou plochou 3000 m2, které obsahují vodu z geotermálního vrtu. Mezi ně patří i venkovní rozlehlý prostor bazénu, který si v zimě udržuje teplotu kolem 33 stupňů Celsia.

Na oficiálních stránkách si můžete virtuálně projet některé tobogány ještě před tím, než do nich nastoupíte:) Ať víte do čeho jdete! Většinu jsem už vyzkoušela, ale na některé si netroufám!:)

AQUALAND MORAVIA/WEB