Kosmetika: otestováno

V dnešní kosmetické recenzi Vám představím několik produktů přírodních kosmetických značek. Pokud dáváte přednost právě přírodním přípravkům, v BIO kvalitě, s úžasnou vůní a dobrou účinností, věřím, že Vás můj dnešní článek může inspirovat. Tentokrát jde o kosmetiku Dulcia Natural, Mylo a Jagaia z eshopu Lotos Beauty. Jaké jsou moje dojmy a postřehy?

photo-04-02-17-18-22-43

I já sama dávám vždy raději přednost přírodní kosmetice. Mám hodně citlivou pleť a některé chemické látky, které kosmetika obsahuje, mně nedělají moc dobře – dráždí a alergizují. Proto je pro mě složení kosmetiky také vždy podstatné.

Navíc, u přírodní kosmetiky miluji vždy příjemné, čisté a přírodní vůně – bylinkové, ovocné a právě „nechemické“. Přesně tak voní i všechny produkty, které Vám chci dnes představit. Jsou od třech značek, které jsem s těmito přípravky poznala až nyní.

Mýdla MYLO
Mýdla značky MYLO jsou úžasná. Dokonale voní, bylinkově, příjemně, že si je zamilujete hned, jakmile je rozbalíte:)

Podstatnou informací je, že všechna tato mýdla slovenské značky MYLO jsou ručně vyráběná. Paní zakladatelka značky dbá na naprostou kvalitu všech produktů a kromě toho i na zdravotní nezávadnost.

photo-04-02-17-18-23-38

Při výrobě mýdel a přírodní kosmetiky pracuje výhradně s bio bambuckým máslem a za studena lisovaným avokádovým olejem. V souladu s ekologií jsou také Mylo obaly vyrobené ze skla nebo recyklovaného papíru, což je samo o sobě také moc sympatické.

Já vyzkoušela dvě mýdla – MYLO „Dočista“, které má úžasnou, svěží, citrusovou vůni. Toto mýdlo obsahuje med, žlutý  jíl a citron a samozřejmě i výše zmiňované bambucké máslo, které je známé svými skvělými účinky na pokožku – hydratuje ji a vyživuje. Dašlí vynikající složkou je kokosový olej.

photo-04-02-17-18-24-10

Toto mýdlo je vhodné jak na tělo, tak i na obličej, ideální na mastnou a problematickou pokožku. Skvělé je, jak jsem si sama všimla, že mýdlo pokožku vůbec nevysušuje, jak tomu často u mýdel bývá.

photo-04-02-17-18-24-01

Mýdlo neobsahuje žádné konzervační a chemické látky, palmový olej, nebo parfemaci a živočišné tuky.

photo-04-02-17-18-25-27

Otestovala jsem i mýdlo MYLO „Sůl nad zlato“ – jak už sám název napovídá, toto mýdlo obsahuje sůl – vynikající a zdraví prospěšnou himalájskou sůl, která má antiseptické, léčivé a protizánětlivé účinky. Mýdlo je ideální pro problematickou pokožku, pomáhá hojit, například akné.

photo-04-02-17-18-24-15

Kromě himalájské soli mýdlo obsahuje i eukalyptus, který je účinný proti bakteriím, dále pak výtažky z rozmarýnu a levanduli. Mýdlo voní naprosto dokonale, božsky, pro mě ideální vůně pro relaxaci, uvolnění…

photo-04-02-17-18-24-20

Stejně, jako výše zmíněné mýdlo Dočista, tak i toto je složením naprosto perfektní, bez chemie, živočišných látek, parfemací, konzervantů…

photo-04-02-17-18-24-50

JAGAIA – Růženín, krystalový olej
Velice zajímavý produkt, upřímně, nikdy jsem nic podobného zatím nevyzkoušela. Česká značka JAGAIA vyrábí opět vysoce kvalitní, přírodní produkty – krystalové oleje, vůně a bytové parfémy. Opět se jedná o ruční výrobu. Všechny přípravky jsou harmonizující a aromaterapeutické.

photo-04-02-17-18-26-08

Jedná se o za studena lisovaný mandlový olej, který je svým složením nejvíce podobný lidské pokožce a výživný slunečnicový olej v BIO kvalitě, to vše obohacené o vitamín E. Olej dále obsahuje výtažky z bílého grepu a růže stolisté.

photo-04-02-17-18-26-19

Zajímavostí je – na dně lahvičky jsou drobné krystalky růženínu, který má pozitivní účinek u chorob ledvin, srdce, jater, plic. Růženín odvádí z těla škodlivé látky a přebytečné tekutiny. Je velmi vhodný pro děti. Odstraňuje apatii, uklidňuje a posiluje srdeční činnost. Pomáhá při dlouhodobých nemocích, psychosomatických poruchách a střevních chorobách. Energie růženínu příznivě ovlivňuje neurotické potíže a úzkostné stavy.

photo-04-02-17-18-26-39

Po spotřebování oleje si pak můžete krystalky růženínu navléci na přiloženou šňůrku a vytvoříte si tak jedinečný šperk:)

Olej krásně voní, je ideální jak pro použití na tělo, tak i do koupele – i tu krásně provoní. Pokožka je po použití hebká, hydratovaná a příjemná na dotek.

DULCIA NATURAL – Ochranný krém proti větru a chladu
Opět se jedná o přírodní a „živou“ kosmetiku, která je založená na bázi rostlinných a bylinných extraktů, čistých esenciálních olejů, vzácné růžové vody a aloe vera.

Tato kosmetická značka opět dbá na špičkovou kvalitu nabízených přípravků, které neobsahují žádná umělá barviva, parabeny, živočišné tuky, nebo palmový olej.

photo-04-02-17-18-30-29

Já vyzkoušela tři přípravky a nutno říct, všechny byly naprosto skvělé.

Krém proti chladu a větru je ideální nyní, na zimu, jako ochrana pokožky před nepříznivými vlivy zimy. Krém obsahuje růžovou vodu, avokádový a makadamiový olej, ale i včelí vosk, ylang ylang, vitamín E a další účinné složky. Díky avokádovému oleji, který obsahuje vysoké procento vitamínu A, B, C, D, E, H a K pokožku krásně hydratuje a chrání před okolními vlivy.

photo-04-02-17-18-30-37

Tento krém je ideální jak pro nás, dospělé, tak i pro děti – a to i pro hodně citlivou dětskou pokožku malých dětí. Konzistence krému je hutnější a více mastná, jak je to pro „zimní“ krémy obvyklé. V zimě má naše pleť zvýšené nároky na péči, proto jsou mastnější krémy vhodné.

photo-04-02-17-18-30-46

Já krém vyzkoušela jak na sobě, tak i na mých synech – podotýkám, že oba jsou exematici a krém snesli perfektně. Jejich pokožka byla evidentně zklidněná, hydratovaná a nesvědila.

Super krém na zimu, pro celou rodinu:)

DULCIA NATURAL – Hydratační pleťové sérum s kolagenem
Lehounké, příjemné, hydratační sérum, které v pleti reguluje potřebnou vhkost, která je podstatná pro zdravý a hezký vzhled. Mimochodem, nedostatečná hydratace má přímý vliv i na vznik vrásek, proto bychom na vhodné hydratační produkty rozhodně neměli zapomínat.

photo-04-02-17-18-27-28

Hydratační sérum je tvořeno kombinací růžové vody, aloe vera, vzácného marulového oleje a kolagenu, vitamínů E a F.

Textura je lehká, víceméně fluidní. Sérum se snadno roztírá a pokožka jej okamžitě absorbuje, bez nežádoucího pocitu zbytkové mastnoty. Aplikuji ráno i večer na očistěnou pokožku, poté nanáším obvyklý krém.

photo-04-02-17-18-27-37

Složením je opět přírodní, bez nežádoucí chemie, parfemace, palmové oleje, nebo živočišných tuků.

photo-04-02-17-18-27-40

Pokožka je při pravidelném používání moc hezká, jasná, svěží, působí vyloženě zdravým dojmem:)

DULCIA NATURAL – Krémový deodorant, citronová tráva a máta
Upřímně, nikdy jsem tento typ deodorantu nezkoušela, doposud jsem znala buď klasické „kuličky“, tuhé deodoranty, nebo deodoranty ve spreji. Ovšem, vybrat takový, který by mi vyhovoval, není jen tak – dávám přednost těm „zdravým“, které neobsahují aluminiové soli, ze kterých mám strach. Což ovšem obsahují téměř všechny…

photo-04-02-17-18-28-30

Tento deodorant má nezvyklý způsob nanášení – aplikuje se jako krém – tedy rukama, přímo do podpaží. Stačí velmi malé množství. Deodorant se okamžitě absorbuje a nezanechává bílé stopy, což také oceňuji.

photo-04-02-17-18-28-35

Složení jedlé sody reaguje s molekulami pachu tak, že při setkání ho neutralizuje, přičemž neřeší pouze zápach, ale zároveň i vlhkost. Jelikož nasákne veškerý přebytečný pot, vaše podpaží má pocit sucha. Obsažený zinek napomáhá zklidnění podrážděné pokožky, proto je deodorant vhodný i po holení či depilaci.

photo-04-02-17-18-28-43

Deodorant úžasně voní, po citronové trávě a mátě, je svěží a moc příjemný. A pozor – je fakt účinný, což mě velice mile překvapilo.

photo-04-02-17-18-29-02

Díky jedinečnému složení je deodorant absolutně neškodný pro naše tělo. A co se týká účinnosti, můžete se na něj absolutně spolehnout:)

Všechny tyto produkty zakoupíte přes eshop LOTOS BEAUTY, viz odkaz níže.

ODKAZ: LOTOS BEAUTY / web, eshop
ODKAZ: LOTOS BEAUTY / facebook