Halloween je tady! Inspirace pro Vás:)

Halloween je tady. Ještě před několika lety většině z nás tento svátek nic moc neříkal, za to teď už ho prožíváme na plno!

I já musím říct, že ačkoliv nejsem příznivcem typicky „nečeských“ svátků, Halloween je mi celkem sympatický:) Hlavně tedy od té doby, co mám děti. Celý podzim mám ráda, dýchá na mě takovou zvláštní atmosférou, až pohádkovou. Všechno je krásně barevné, příroda se mění, i ty ranní mlhy a opary mají něco do sebe. Stmívá se už brzo, což už mi tolik nevadí, naopak, rádá si zapálím krb, rozsvítím svíčky a vytvořím si tak úžasnou domácí pohodu.

dyne1

A do celého „konceptu“ mého podzimu se s příchodem dětí nějak „vkradl“ taky Halloween. Co vlastně Halloween je? Je to anglosaský lidový svátek, který se slaví 31. října den před Svátkem všech svatých . Děti se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem Trick or treat (Koledu, nebo vám něco provedu – v Americe typické pomalovávání automobilů, dveří, zubní pasta na dveřích…) a „koledují“ o sladkosti. Svátek se slaví většinou v anglicky mluvících zemích, převážně v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii, Novém Zélandu… Ale jak už to bývá, i svátky, které s naší zemí nemají co dělat, nás ovlivňují:)

Zatím tedy naše děti nechodí v kostýmech koledovat (i když i to je mi sympatické a lituji, že se to u nás ještě nezavedlo), za to dýně, které jsou právě symbolem Halloweenu, ty jsou u nás už obrovsky populární.

dyne

Právě dýně k Halloweenu patří – tam, kde se svátek poctivě slaví, dýně vydlabávají a dovnitř dají svíčku – celé této úžasné lucerničce se pak říká „jack-o‘-lantern“.

A právě dýňové dekorace nás ze svátku Halloweenu asi nejvíc zasáhly – vídáme je v různých provedeních všude. Ona i výroba této lucerničky má něco do sebe, už jste to mimochodem zkoušeli?

A mimochodem – pokud si Halloween užíváte se vším všudy (nebo Vaše děti) a přece jen si rádi pořídíte zajímavý kostým, který během této doby můžete využít, zkuste tento e-shop: KARNEVAL-MASKY.CZ Je tu senzační výběr, takže si tu jistě najdete to „pravé ořechové“:)

Nás tu zaujala např. dokonalá série duchů, upřímně toto někde potkat, tak nevím, nevím:))

duch

Pokud jste ovšem HALLOWEENU propadli jen tak „česky“ a drží Vás zatím jen dýňová „mánie“, máme pro Vás pár skvělých halloweenských inspirací:)

 

Ty nejkrásnější a nejzajímavější květinové dekorace s podzimními motivy a s motivy dýní, jsme objevily ve studiu AMMI, které jsme Vám nedávno představily u nás na blogu (více zde: AMMI by Cool Brno Blog)

Květinové studio AMMI je zážitkové květinářství, kde si každý přijde na své. Specializují se tu na originální květinové vazby, řezané kytice, věnce, svatební a vánoční floristiku.

Většina dekorací zde samozřejmě podléhá také náladě a stylu jednotlivých ročních období – proto tu během podzimu koupíte nádherné kousky z přírodních materiálů a samozřejmě také dýňové dekorace, které nás opravdu nadchly:)

dyne2

dyne4

dyne9

Na další úžasné dýňové a halloweenské nádhery ze studia AMMI mrkněte do naší fotogalerie:)

Pro více informací o studiu AMMI přejděte na oficiální web (AMMI/web), nebo Facebook (AMMI/Facebook).

Pokud si potrpíte také na další tipy dekorací, před nedávnem jsme Vás seznámily s dalším zajímavým obchůdkem, kde seženete spoustu nádherných věcí. Jmenuje se IVA DEKOR a nás všechny ty roztomilé věcičky, kterými můžete vyladit interiér Vašho domu, zcela nadchly:)

Celý obchod navíc působí moc pozitivním dojmem, je plný krásného zboží a Vy hned, jak sem vejdete, máte pocit, že jste se na ocitli v jiném světě. Každý kousek zde má svoje vlastní kouzlo, každý stojí za prohlédnutí… Ať už by se mohl hodit právě Vám, nebo jako dárek někomu, koho máte rádi.

Seženete tu spoustu podzimně laděných dekorací, které Vám pomůžou vytvořit útulný domov. A samožrejme, nechybí ani kousky s motivy dýní:)

image

 

1545817_760678897327981_7794484158058353960_n

Obchod IVA DEKOR najdete v Brně na Horově ulici č. 18.

Celý sortiment si můžete prohlédnou na webu, který zároveň funguje také jako e-shop (což je ideální, pokud oceníte nákupy z pohodlí domova). Více zde: IVA DEKOR/WEB/E-SHOP

Facebook: IVA DEKOR/FACEBOOK

dýňová sezóna

Z dýní se dají vytvářet taky nejrůznější kulinářské speciality – a věřte, že i když pro mnoho z Vás je dýně zatím ne příliš často používaná potravina, dají se z ní vykouzlit opravdu velké dobroty:)

My už se tématu „dýně v kuchyni“ podrobně věnovaly v našem dalším kuchařském speciálu – proto přidáváme odkaz, věřte, že tyto recepty stojí minimálně za otestování:) Více zde: PUMKIN SEASON by CoolBrnoBlog

A na závěr, pár tipů na zajímavé halloweenské akce – v BRNĚ:

1. HALLOWEEN V BRNĚNSKÉ ZOO

10653798_783048191733601_6923507627988521942_n

Více informací najdete na oficiálním webu ZOO – ZOO BRNO/WEB, nebo na Facebooku – ZOO BRNO/FACEBOOK

2. HALLOWEEN V JUNGLE PARKU

8300126183365d26c932e6257fd339a1

Více informací najdete zde: MAGIC HELLOWEEN

3. HALLOWEEN VE WIKYLANDU

10714544_786294098098931_1664028376440793212_o

Více informací zde: WIKYLAND/HALLOWEENSKÉ NOCOVÁNÍ