Festival JÍDLO Z BLÍZKA v Brně už od zítra!

Milovníci dobrého jídla, gurmáni a vy všichni, kteří se zajímáte o novinky v oblasti kvalitní gastronomie, zbystřete! 

V Brně už totiž brzy začne festival dobrého jídla a pití, festival JÍDLO Z BLÍZKA!

jidlozblizka1

 

Jste milovníci dobrého jídla a zajímáte se o jeho původ? Právě pro vás se od 7. do 31. července na festivalu Jídlo z blízka vaří lahůdky z regionálních surovin. Nechybí ani kurzy vaření a degustace vín.

Po tři červencové týdny si můžete ve vybraných podnicích užívat jedinečná tříchodová menu připravená výhradně z místních ingrediencí od nejlepších regionálních producentů, se kterými vás seznámí jídelní lístek. Přesný seznam restaurací najdete zde:

RESTAURACE/JÍDLO Z BLÍZKA

V nabídce restaurací najdete čerstvé pstruhy z Moravského krasu, šťavnaté králičí, jehněčí, vepřové i hovězí maso z ekofarem na Valašsku a Vysočině nebo jihomoravskou zvěřinu a těšit se můžete i na využití čerstvých bylinek, sezónní zeleninu, borůvky, jahody, moruše i sluncem provoněné třešně od Kroměříže či meruňky z Břeclavska.

Zajímavý je také doprovodný program festivalu (více info zde: DOPROVODNÝ PROGRAM), na kterém je možné seznámit se osobně se sedláky, vinaři, malovýrobci delikates i šéfkuchaři, kteří svoji práci nepřestali dělat s láskou.

Do Brna také zamíří na velké degustace ve stylu zahradní slavnosti zástupci čtyř vinařských obcí jižní Moravy.

POZOR! V rámci festivalu také proběhnou akce značky SKLIZENO, se kterou jsme vás na našich stránkách nedávno seznámily. Co přesně SKLIZENO na festivalu JÍDLO Z BLÍZKA představí, vám prozradíme už brzy:)

(převzato z oficiálního webu festivalu www.jidlozblizka.cz)

Více se o celém festivalu dozvíte zde: JÍDLO Z BLÍZKA

jidlozbliza2