Doporučení – vynikající pečivo & bunsky na burgery z Pekařství a bistra Křižákovi
Nedávno jsem vám zde představila rodinné řemeslné Pekařství a bistro Křižákovi – dělají opravdu vynikající pečivo a hlavně, bunsky na burgery! Sama jsem se přesvědčila, měla jsem možnost několik druhů jejich pečiva doma vyzkoušet a ochutnat. A povím vám, máme už mezi tímto pečivem své favority! Doporučuji jejich kobláčky, výborný toastový chleba a hlavně, zmiňované bunsky na burgery! Právě tyto bunsky vám burger pozvednou na doslova gurmánskou záležitost! Mimochodem, toto pekařství má i svůj e-shop s rozvozem – pečivo si tak můžete objednat a nechat dovézt až domů: www.eshop.pekarstvikrizak.cz, pečivo je baleno v ochranné atmosféře (bez použití konzervantů) a vydrží tak dlouho čerstvé. Mrkněte na mou recenzi i spoustu fotek všech těch dobrot!
Sama pečivu příliš neholduji, ale pokud už si nějaké dám, musí stát vážně za to. A to se o pečivu z Pekařství a bistra Křížákovi dá tedy rozhodně prohlásit. :)
Já vám mimochodem toto pekařství na svém blogu už nedávno představila (více ZDE), a to zejména v rámci doporučení jejich rozvozové služby, kterou je opravdu super využít! Objednávat můžete nejen bunsky na burgery (které využijete právě na letní grilování), ale i jiné druhy pečiva.
Pečivo z Pekařství a bistra Křižákovi jsem měla možnost ochutnat i vyzkoušet – a to několik druhů. Pečivo jsem dostala domů zabalené v uvedené ochranné atmosféře – stačí dát takto do lednice a vydrží vám čerstvé až týden!
Naše TOP z toho, co jsme ochutnali? Jednoznačně kobláčky (možná jste někteří zkusili na vánočních trzích s báječňákem ze 4 pokojů!). Dají se objednat pouze přes e-shop, jedná se o takové mini koblížky, které stačí osmažit malou chvilku na másle.
Poté pocukrujete, přidáte skořici, kakao, čokoládu, nějakou polevu…můžete i napíchnout na špejli. Je to vážně vynikající!
Mimochodem, napadlo mě, že se kobláčky dají použít i na cake pops (dortová lízátka) – můžete je namočit do polevy, zdobit…
Ochutnali jsme i toastový chléb, jedná se o francouzský typ toastového chleba – silnější plátky a úžasná máslová chuť. Můžete připravit na sladko, na slano – stačí opéct na másle, nebo i v toustovači.
My toast připravili podle receptu na french toast – tedy namočený do rozšlehaného vajíčka s mlékem, skořicí a cukrem a poté osmažený na másle. Je to vynikající, hlavně dětem to tak moc chutná!
Kromě bunsek se pak Pekařství a bistro Křižákovi zabývají i výrobou pinsy, jedná se o obdobu pizzy ze speciálního, kvašeného těsta. I pinsy si můžete objednat domů – příprava je pak jednoduchá. Potřete rajčatovým, nebo smetanovým sugem, posypete sýrem a dáte na chvíli rozpéct do trouby, na horkou pinsu pak přidáte i zbytek surovin (a můžete dát ještě na chvíli zapéct).
Vytvoříte si tak snadnou večeři, oběd – opravdu raz dva!
Specializací Pekařství a bistra Křižákovi jsou pak bunsky na hot dogy a bunsky na burgery!
I kvalitní bunska udělá z hot dogu kulinářskou specialitu, to mi věřte!
Bunsky do hot dogy stačí opět chvíli rozpéct, opéct a můžete servírovat! Vybírat můžete opět z několik druhů a typů – podle toho, co máte rádi.
A bunsky na burgery! Těmi je Pekařství a bistro Křižákovi už opravdu vyhlášené!
Bunsky na burgery z Pekařství Křižákovi odebírají dodnes mnohé velmi oblíbené a respektované brněnské podniky.
Jedním z nich je i Bucheck, pro který Pekařství Křižákovi vyvinuli vůbec první bunsky ryze „na míru“. :) Dále pak spolupracují s dalšími zajímavými restauracemi, mezi které patří Burger Inn, Restaurace u Dřeváka, The Immigrant, Slatina bistro, Eggo food truck, pečivo pak dodávají i do Café Momenty, ke Třem Čertům…)
Zkrátka, toto už o nějaké kvalitě opravdu vypovídá!
I já byla z bunsek nadšená, i když – nevychutnala jsem si je s burgery z grilu, několik dnů pršelo a grilovat vážně nešlo. Ale – i s burgerm z pánve byl burger s touto bunskou božský! Opět si na e-shopu můžete vybrat z více druhů bunsek!
Vyzkoušejte pečivo z Pekařství Křížákovi, my byli opravdu moc spokojení! Nejen já, ale i děti, manžel…všem toto pečivo chutnalo!
Pekařství a bistro Křižákovi najdete v Kloboukách u Brna na Masarykově 2, dále pak v Holíči, v Mikulově, v Břeclavi, v Židlochovicích.
ODKAZ: PEKAŘSTVÍ A BISTRO KŘIŽÁKOVI / e-shop
ODKAZ: PEKAŘSTVÍ A BISTRO KŘIŽÁKOVI / web
ODKAZ: PEKAŘSTVÍ A BISTRO KŘIŽÁKOVI / facebook
ODKAZ: PEKAŘSTVÍ A BISTRO KŘIŽÁKOVI / instagram