Do sauny i v létě? Jednoznačně ANO!

Možná si říkáte, že pravidelné návštěvy sauny jsou vhodné hlavně v zimních a obecně chladných měsících. Opak je ale pravdou – saunování je naprosto skvělá věc, a to celoročně! Povzbudí váš imunitní systém a dokonce, může působit jako lék proti celé řadě problémů a neduhů. Proč tedy v létě do sauny? Odpovím vám v mém následujícím článku… :)

V Brně chodím do sauny do Infint Maximus – miluju to zdejší nádherné prostředí, zasazené do půvabné přírody. Pokaždé si tu maximálně odpočinu, stačí návštěva na hodinku, dvě a člověk odtud odchází doslova jako znovuzrozený… :) V tom mi určitě dáte za pravdu i vy, co si sem také rádi zajdete. ;)

Zpátky ale k saunování – setkala jsem se totiž u mnoha lidí s názorem, že v teplém letním počasí je saunování…zbytečné. Ale jak jsem si sama měla možnost ověřit, vůbec tomu tak není!

Saunováním se z těla vyplavují toxické a škodlivé látky, zlepšuje se prokrvování pokožky a celkově se podporuje správné fungování imunitního systému. Věděli jste, že pravidelné saunování snižuje toxické látky o 21,3 % a pot vyplavený saunováním obsahuje 6x více toxinů, nečistot a tuku, než “obyčejný pot”?
Navíc – saunování nás doslova nabíjí novou energií a zbavuje nás únavy. A to je skutečnost, která platí kdykoliv do sauny jdete, ať už je to v zimě, nebo v létě.

Principem saunování je “umělá horečka”. Při saunovacím cyklu se teplota těla zvýší o  půl stupně, což u člověka nastartuje imunitní systém. Tělo si vybuduje protilátky a stane se odolnější proti vnějším vlivům.

Dokonce, jak jsem měla možnost zjistit od paní Terezy Madarászové, která je medička a expertka na saunování právě v Infinit Maximus, pravidelná návštěva sauny může působit třeba i jako lék proti nespavosti, nebo proti bolestem hlavy.

Během saunových rituálů v Infinit Maximus totiž používají nejrůznější éterické, vonné oleje, které mají příznivé účinky. Například levandule působí relaxačně a na uvolnění, naopak citrusové, svěží vůně, nás povzbudí, dodají nám energii.

V sauně se nám rozšiřují cévy, což pomáhá krevnímu oběhu, regenerují se také svaly. Obecně má saunování pozitivní vliv i na dobrý spánkový cyklus.

Zpátky ale k mému doporučení v úvodu – proč je vhodné saunovat se i v létě?

V letním období je náš organismus často vystavovám extrémním, vysokým teplotám a zároveň, nepříznivě působí i časté teplotní výkyvy, zejména přechody z velkého tepla do klimatizovaných prostor. To může mít za důsledek onemocnění – nachlazení, bolest v krku, ve vážnějších případech třeba i angínu.

Právě saunování v létě pomáhá termoregulační systém našeho těla stabilizovat a posilovat. Saunování zvyšuje odolnost těla právě vůči teplotním změnám a také posiluje samotnou termoregulační schopnost organismu – tělo pak lépe reaguje na vyšší venkovní teploty – méně se potíme a jsme méně náchylní na nepříjemné následky spojené s přechody z tepla do zimy a naopak.

Navíc – po ochlazení těla, nejlépe vlažnou až studenou vodou, se člověk přestává potit. Venku se tak po saunování budete cítit opravdu příjemně, bez ohledu na tropické počasí.

V Infinitu Maximus najdete celkem 11 druhů saun, zajímavostí jsou také velice oblíbené “saunové ceremoniály” se saunovými mistry. Pravidelně se zde konají také “saunové noci“, vždy s nějakým tématickým zaměřením.

A pozor – aktuálně platí v Infinit Maximus skvělá akce!
Při vstupu na 180 minut dostanete dalších 60 minut zdarma – takže si tu můžete užít dokonalou pohodu mnohem déle, za zvýhodněnou cenu.
Tato akce platí jak ve všední dny, tak i o víkendu, vztahuje se i na dárkové poukazy a bude platit minimálně do začátku září.

Mimochodem, dárkovým poukazem můžete odměnit nejen své blízké, ale i sami sebe – proč si neudělat hezký den, který vybočuje proti těm běžným?:)

Kromě výše zmiňované akce je v Infinit Maximus ještě jedna další, o které vám chci napsat – při vstupech do 15:00 (Po – Pá) můžete jako předchozí roky sbírat sluníčka a 11. vstup dostanete coby dárek zdarma. :)

ODKAZ: INFINIT.CZ
ODKAZ: INFINIT MAXIMUS / facebook