Chillibraní v Brně!

Milovníci pořádně ostrých specialit – mám pro Vás pozvánku na již pátý ročník akce „CHILLIBRANÍ“!

Plakat_Chillibrani

Pátý ročník festivalu milovníků pálivého Chillibraní se bude konat tradičně první zářijovou sobotu 3. září 2016 opět na brněnském koupališti Riviéra.
Letošní celodenní program nabídne kromě Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout 2016 – také kuchařské show světoznámých kuchařů, večerní koncert Xaviera Baumaxy, ohnivou show, program pro děti a mnoho dalšího. Návštěvníci se mohou těšit kromě stánků zaměřených nejen na pálivé pokrmy také na piva z malých pivovarů.

Chillibrani_Chillizrout

 

Na start Chilližrouta 2016 se opět postaví celkem 50 soutěžících, mezi nimi bude například loňský vítěz Petr Holešínský nebo Markéta Šmídová – „železná“ žena soutěže. Soutěžícím budou postupně servírovány omáčky o objemu fingerfood nebo čerstvé chilli papriky a ti nejodolnější projdou až patnácti koly soutěže.

Velkou část programu tvoří letos divácky oblíbené kuchařské show. Diváci se tak mohou těšit na precizní přípravu jídel a samozřejmě ochutnat výsledek. Po loňském úspěchu přijede opět michelinský kuchař Oldřich Sahajdák z restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise a představí se také jeho kolegyně Jana Bilíková. Ta bude vařit společně s mladým kuchařem Přemkem Forejtem, který nedávno otevřel Entrée Restaurant v Olomouci. Kuchařské umění předvede také David Jurásek, odborník na koření a tvůrce značky Davídkovo koření.

Chillibrani_Sahajdak

Loni diváky zaujala kuchařská show zaměřená na hmyz, proto se znovu představí kuchař Petr Ocknecht specializující se na entomofágii neboli hmyzožroutství. U této příležitosti si budou návštěvníci moci koupit na festivalu knihu Hmyz na talíři z Nakladatelství JOTA.

Chillibrani_atmosfera

A aby vše nebylo jen o jídle, do programu jsme zařadili i povídání o pivě, takže i pivní nadšenci se rozhodně mají na co těšit. Festival zakončí koncert písničkáře a hudebníka Xaviera Baumaxy a ohnivá show.

„Snažíme se rok od roku posouvat program i celý festival dopředu, letos jsme vsadili na velmi zajímavé kuchaře a hledáme stále něco nového, aby se návštěvníci nenudili a odcházeli spokojení,“ komentuje za organizátory Petr Klemeš.