Beauty review: zimní kosmetické vychytávky!

V zimě má naše pleť zvýšené nároky! Dáváte jí vše potřebné, aby netrpěla? Mám pro Vás další recenzi, zaměřenou právě na kosmetické vychytávky – na zimu!

Já sama zimu vůbec nemusím… Celkově nemám ráda chlad, jsem prostě jako většina ženských neustále „zmrzlá“:) Každou chvíli je nějaké nachlazení, rýma, vadí mi přechody teplot, přetopená obchodní centra, ráno zmrzlé auto, když vezu děti do školky… Zkrátka, zima je náročná ve všech směrech:)

V zimě trpí také naše pleť, která je nepříznivým zimním vlivům vystavována. Moc jí neprospívají teploty pod nulou, ale také zmiňované přechody ze zimy do tepla a naopak. Proto je potřeba v zimě vybrat adekvátní produkty, které nás a naši pleť chrání.

Mám proto pro Vás další kosmetickou recenzi – zaměřenou na kosmetické vychytávky, které moji pokožce pomáhají zimu přežít:)

Photo 04.12.15 11 56 40

Po celý rok a v zimě obzvlášť nedám dopustit na produkty z řady Atoderm od značky BIODERMA. Mám s nimi opravdu vynikající zkušenosti – a to pro péči o všechny členy rodiny, včetně dětí:) Moje obě děti mají totiž různé projevy atopického exému a právě kosmetika Atoderm od Biodermy jim skutečně pomáhá.

Photo 04.12.15 11 59 07

Vynikající je hlavně tělové mléko. Je velmi jemné a pokožka ho výborně toleruje – a to i taková, která je sebevíc podrážděná. Syn si ložiska exému často hodně škrábě – a právě toto mléko mu kůži výborně zklidňuje, že ho už tolik nesvědí. Mléko se výborně roztírá a kůže ho rychle absorbuje. Parfemace není žádná, což dokládá vynikající toleranci pro kůži.

Vynikající je také mycí gel, který používám také pro péči o dětskou kůži synů. Gel je primárně určený právě pro péči o suchou a velmi podrážděnou pokožku, kterou zklidňuje a vytváří na ní ochrannou bariéru, čímž pomáhá udržet její přirozenou obranyschopnost. Gel neobsahuje mýdlo, kůži nedráždí a zabraňuje množení mikroorganismů.

Photo 04.12.15 11 59 58

Dobrý je také krém na ruce – vynikající právě pro zimní období, kdy je kůže na rukou opravdu velmi suchá a podrážděná. Krém se dobře vstřebává, parfemace je – ovšem téměř nepatrná.

Photo 04.12.15 11 59 37

Pro péči na obličej je z této řady pak vhodný krém Atoderm Nutritive, které je určený na suchou pokožku, kterou zklidňuje a zvláčňuje, zároveň také zvyšuje odolnost vůči nepříznivým vlivům. Na rty je skvělá tyčinka Atoderm, opět fajn věc, kterou byste měli mít v zimě pořád u sebe:)

Photo 04.12.15 12 00 29

ODKAZ: BIODERMA/web, BIODERMA/facebook
Kosmetiku Bioderma koupíte v Chytrých lékárnách v Brně.

Skvělé zkušenosti mám také s kosmetikou s obsahem konopného oleje, který má prokazatelné dobré účinky na lidskou pokožku. Právě konopný olej je vynikající také na atopickou kůži, která se díky němu krásně zklidní. Já používám doma několik produtků od značky EXTRAVAGANJA – a to jak pro děti, tak pro sebe. Kosmetika s konopným olejem je rovněž skvělá pro velmi citlivou pleť se sklony k alergiím – jako mám já.

Photo 04.12.15 12 01 05

Určitě bych Vám od této značky doporučila dvě věci, které mě osobně přímo nadchly – tělové máslo a balzám na rty. V obou případech se jedná o velmi hutné produkty, které zahřátím tají. Tělové máslo má texturu typickou pro tělová másla, která se ale zahřátím lehce mění více do olejové. Vůně je velmi jemná, moc příjemná. Opět vhodný produkt pro celou rodinu, skvělý teď na zimu, kdy pokožka potřebuje vydatnější vyživení.

Photo 04.12.15 12 01 23

Konopný olej, obsažený v obou produktech, je bohatý na nenasycené mastné kyseliny, omega 3 a omega 6, regeneruje pokožku, posiluje její přirozenou odolnost, chrání ji a činí ji velmi hebkou na dotek. Směs kakaového a bambuckého másla pokožku zvláčňuje. Konopné máslo obsahuje také zklidňující vanilkový a kokosový olej, který ji pomáhá uvolnit.

Produkty značky Extravaganja koupíte ve stejnojmenném eshopu.

ODKAZ: EXTRAVAGANJA/web/eshop, EXTRAVAGANJA/facebook

Na zimu rozhodně doporučuji také bambucké máslo, které pleti opravdu prospěje! Já používám bambucké máslo od Purity Vision a jsem s ním moc spokojená.

Photo 04.12.15 12 01 51

Bambucké máslo je rovněž velmi hutné, v podstatě tuhé. Ovšem, stačí ho chvíli zahřát v dlaních a textura se mění téměř na tekutou. Využití bambuckého másla je velmi všestranné – hodí se jak pro pleť, tak pro péči o vlasy, nebo dokonce na vaření – jeho složení je totiž 100% přírodní a čisté.

Já ho ovšem používám pro děti – na zmiňovaný exém, kterým trpí. Výborně jim to kůži zklidní, vyživí, hydratuje. Je skvělý na opravdu hodně suchá místa, která dodá na dlouhou dobu vláčnost. Vynikajicí je také na suché a popraskané rty, nebo na celé tělo. Stačí opravdu troška – máslo je opravdu hodně hutné a mastné, tudíž Vám i takto malá sklenička vydrží velmi dlouho.

Koupíte v DM drogerii, nebo přes eshop Organic Time.

ODKAZ: ORGANIC TIME/web/eshop

Photo 04.12.15 12 01 56

Coby pleťový krém se mi osvědčil krém Sensitive Vegetal od Yves Rocher, který je určený právě pro velmi citlivou pleť – kterou mám i já. Právě v zimě mě projevy citlivosti mé pleti velmi trápí – trpím na exémy, červené žilky a opravdu si musím hodně hlídat, co na obličej použiju.

Tento krém se mi moc osvědčil. Je sice lehčí, méně mastný, ale pro denní použití mé pleti stačí. Co je důležité – krém pleť krásně zklidňuje a hydratuje, snižuje také její podráždení.

Důležité také je, že tento krém je bez jakékoliv parfemace, bez alkoholu, barviv, minerálních olejů, parabenů a konzervačních látek, tudíž si můžete být jistí, že své pleti dáváte opravdu jen a jen to nejlepší.

Kosmetiku Yves Rocher koupíte v Brně např. v Galerii Vaňkovka, nebo v Olympii.

ODKAZ: YVES ROCHER/web, YVES ROCHER/facebook

Photo 04.12.15 12 02 05

Další můj tip – a to nejen pro „zimní péči“ o pleť – je úžasně vonící tělové mléko značky LYCON. S touto kosmetikou jsem se seznámila nedávno, v kosmetickém salonu SlimFOX, kde už jsem řadu let spokojenou zákaznicí.

Photo 04.12.15 12 01 38

LYCON je v první řadě vynikající vosk na depilaci, který je velmi šetrný, pokožku při aplikaci nijak nepoškozuje a přitom zajistí úplnou a efektivní depilaci. Kromě vosku značka Lycon nabízí i další produkty – které naprosto dokonale voní! Kromě toho jsou také velmi příznivé k pokožce, stejně, jako toto tělové mléko.

Photo 04.12.15 12 01 43

Exotické mléko s mangem, guavou a jojobovým olejem skvěle pečuje o pokožku, kterou hydratuje, dodává jí vitamíny B5 a E a zároveň zamezuje projevům stárnutí.

Díky jojobovému oleji je pokožka krásně vláčná a jemná – a hlavně, dokonale voní:)

Produkty Lycon koupíte v salonu SlimFOX.

ODKAZ:SLIMFOX/web, SLIMFOX/facebook

Na závěr Vám představím moji opravdu velmi oblíbenou kosmetiku Avéne, kterou používám už spoustu let a byla to vlastně úplně první dermokosmetika, kterou jsem vyzkoušela:)

Photo 04.12.15 12 02 39

Jak už jsem Vám tu několikrát napsala, jsem alergik a mám velmi citlivou pleť. Jsou proto produkty, které vůbec nemůžu používat – často mi vadí přilišná parfemace, nebo obsah určitých látek, které moje pleť vůbec nesnese. Díky mé mamince, která pro značku Avéne kdysi dávno pracovala, jsem se s tímto brandem seznámila a jak se tak říká – prostě mi jeho produkty „sedly“ :) Jednak jsem je výborně snášela, ale zároveň jsem – zejména u anti age produktů – viděla nějaký efekt.

Kosmetice Avéne jsem tedy „věrná“ i nyní, po mnoha letech – a je mnoho připravků, na které dodnes nedám dopustit. Patří mezi ně i ty z řady Cold Cream, které jsou vynikající právě na zimu.

Krémy z této řady používám pro celou rodinu – a jsem s nimi opravdu velmi spokojená. Skvělé jsou i pro syny s atopickým exémem – jejich kůži tyto produkty krásně zklidňují a zmírňují jejich svědění.

Pro péči o pokožku celého těla je vynikají Cold Cream tělové mléko. Krásně, jemně voní, je velmi příjemné, dobře se roztírá, na pokožce nezanechává žádný mastný film. Kůži zanechává vláčnou, jemnou, provoněnou – ještě dlouhou dobu. Má vynikající toleranci – i pro velmi podrážděnou pokožku.

Photo 04.12.15 12 02 57

Pro péči o obličej je pak skvělý Cold Cream určený právě na obličej, který je opravdu ideální na velmi suchou pleť – je super i do velkých mrazů, třeba na hory:) A to pro celou rodinu! Obsahuje také včelí vosk a samozřejmě také termální vodů Avéne, která je známá svými léčivými vlastnostmi. Na rty je ideální tyčinka, opět určená pro citlivé rty.

Z této řady mám vyzkoušený také krém na ruce – který je hutnější, což je ovšem pro ruce naprosto ideální. Krásně voní a rukám dodá na dlouhou dobu vláčnost, zklidňuje je a zabraňuje svědění.

Photo 04.12.15 12 02 50

Kosmetiku Avéne koupíte v Chytré lékárně.

ODKAZ: AVÉNE/web, AVÉNE/facebook