BOSCH FRESH FESTIVAL v Brně!

Kulinářský BOSCH FRESH FESTIVAL v Brně láká na medvědí maso a jiné lahůdky


Největší kulinářský festival, který se letos koná již pošesté, přichází poprvé i do jihomoravské metropole. Tradiční festival dobrého jídla a pití proběhne v Brně na koupališti Riviéra o víkendu 7. a 8. května. Návštěvníci se mohou těšit na to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. V Brně nebude chybět jedinečná gastronomie, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o Jihomoravskou restauraci roku 2016 a další bohatý doprovodný program včetně sobotního koncertu Petra Koláře.

12512239_1159016117452743_7305805065086360353_n

Festival se pro následující dva roky spojil se značkou domácích spotřebičů BOSCH společnosti BSH. Spolupořadatelem bude stejně jako vloni FTV Prima se značkou Prima Fresh. „Spojení domácích spotřebičů Bosch s jedinečnou gastronomickou akcí, jakou je Fresh Festival, vnímáme jako ideální symbiózu. Kvalitní gastronomie potřebuje nejen kvalitní suroviny a kuchaře, ale nepochybně také kvalitní spotřebiče. O kvalitě, technologické vyspělosti a elegantním designu domácích spotřebičů Bosch se budou moci návštěvníci sami přesvědčit na Bosch workshop stage, kde mj. vystoupí i ambasadorka značky Bosch Karolína Kamberská,“ říká Radka Petrášková, Head of Marketing CZ/SK, ze společnosti BSH domácí spotřebiče.

Největší gurmánský festival připravil letos několik novinek. Hlavní scéna, která je tradičně nejsledovanější v rámci celého festivalu, se opět přemění v živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. Na hlavním pódiu BOSCH cooking stage se představí osobnosti gastronomie Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák, Petr Ocknecht, Karolína Kamberská nebo Petr Koukolíček a další.

Fresh Festival Pardubice 2015

I letos se mohou návštěvníci pod jejich vedením v rámci hodinové show naživo seznámit s přípravou nejrůznějších delikates a také, pokud budou kuchařem vybráni, je přímo ochutnávat. Na pódiu tak mohou ochutnat tříchodové menu, ke kterému jim navíc přítomný sommeliér doporučí i skvělé víno.

Fresh Festival Praha 2015

Hlavní pódium doplní neméně zajímavá BOSCH workshop stage. Zde si mohou vždy čtyři návštěvníci uvařit nevšední speciality společně s kuchaři v plně vybavených kuchyních. Spektrum pódií rozšíří letos nově grill stage, kde návštěvníky čekají ty nejlepší lahůdky z grilu. Čtvrté pódium bude věnováno pražení kávy, které je rovněž novinkou. Program budou tvořit baristé, proběhnou zde ukázky latté art a příprava kávy ve všech podobách. Představí se zde nejen pražírny, ale i další partneři této stage.

Po celou dobu konání festivalu budou kuchaři pro gurmánské nadšence připravovat nejen klasickou gastronomii, ale mohou zažít také molekulární kuchyni, extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí.

Fresh Festival Plzeň 2015

Účastníci se také mohou těšit na překvapení letošního roku. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček představí speciality připravené z masa odlovených, divoce žijících medvědů.  „Na festivalu se zaměřím již tradičně na molekulární gastronomii, například Nitro zmrzlinu z mladého jehličí, připravenou v kapalném dusíku při -196°C, nebo Peprmintový likér „zelená“ v kostce. Dále budeme návštěvníkům festivalu nabízet pokrmy z našeho extrémního cateringu jako jsou speciality z krajty, krokodýla nebo žáby. Letošní novinkou však bude medvědí maso, které bude připraveno podle staroslovanského receptu, ale za použití moderních metod, určitě stojí za vyzkoušení,“ říká Petr Koukolíček propagátor molekulární gastronomie a autor knihy MOLEKULÁRNÍ GASTRONOMIE.

Fresh Festival Pardubice 2015

Součástí festivalu v Brně bude soutěž o Jihomoravskou restauraci roku, které se zúčastní TOP 15 restaurací jihomoravského regionu a okolí se svým soutěžním degustačním menu. O vítězi letošního ročníku mohou návštěvníci, spolu s odbornou porotou, rozhodnout svými hlasy v průběhu celého festivalového víkendu. Z vinařství se opět jako v loňském roce představí Via Vini, které bude hlavním partnerem v oblasti vín. Hlavním pivovarem festivalu bude pro letošní rok Pilsner Urquell. Na festivale nebude chybět ani množství stánků s delikatesami z celého světa.

fresh1

fresh3

fresh2

fresh4

fresh5

Skvělou gastronomií však program zdaleka nekončí. Před 66 lety dne 9. května 1950 byl učiněn první krok k založení Evropské unie a od roku 1985 se tento den připomíná jako Den Evropy. Tento den bude připomenut i na brněnském koupališti Riviéra ve spojení s bohatým programem. V infostáncích se mohou návštěvníci dozvědět všechny informace ohledně evropské problematiky a aktuálních témat, které je zajímají. Připraven bude celodenní program – vystoupí úspěšný sólový umělec Petr Kolář nebo Markéta Krajčovičová ze svého pořadu Božské dorty od Markéty. Účastníci se mohou těšit na její kulinářskou show. Programem provede moderátor Ivan Vodochodský a hostem bude také zástupce Evropského parlamentu.

„Věříme, že první ročník festivalu v Brně přiláká, stejně jako na Bosch Fresh Festivalech v ostatních městech, tisíce gurmánů a že se stane inspirací pro všechny milovníky dobrého jídla a pití,“ dodává Martin Nauš, organizátor festivalu.

Otevírací doba:

sobota 7. května 10 – 21 hod.

neděle 8. května 10 – 18 hod.

Vstupné:

sobota nebo neděle 100,-Kč

ZTP a děti do 130 cm vstup zdarma

Držitelé platných průkazů ISIC/ITIC mají vstup na Bosch Fresh Festival zdarma

 

Více info na webu www.freshfestival.cz

BOSCH FRESH FESTIVAL – událost na Facebooku

BOSCH FRESH FESTIAL – Instagram