Kosmetika: otestováno

Moje milé čtenářky, dnešní kosmetickou recenzi jsem se rozhodla „zasvětit“ novinkám v oblasti dekorativní kosmetiky! Takže, pokud Vás baví všechna ta „udělátka“, která nás dělají krásnějšími, rozhodně čtěte dál – věřím, že objevíte inspiraci…:)

Představím Vám několik novinek od mých oblíbených kosmetických značek – které jsou, dle mého, v oblasti dekorativní kosmetiky opravdu TOP! Jaké to jsou? Benefit, Too Faced, Make Up For Ever, nebo Lily Lolo… Pojďme na recenzi!

YVES ROCHER – Zářivy lak na nehty
Začnu ovšem u značky Yves Rocher, která kromě tělové kosmetiky vyrábí i produkty dekorativní kosmetiky a musím říct, že jde o vydařené věci. Tedy, ty přípravky, které jsem doposud testovala, byly fajn – super je třeba jejich BB krém, oční stíny, rtěnky, nebo laky na nehty.

Právě laky Vám chci dnes také představit – YR má několik typů laků, s gelovým efektem, kouřovým efektem, nebo zářivé laky – ty jsou nádherně lesklé a co je důležité, drží fakt dlouho!

U laků na nehty je u mě totiž vůbec ten nejdůležitější „faktor“ to, jak dlouho laky vydrží hezké – a pozor, dokonce i u těch hodně drahých mám špatné zkušenosti – klidně i za jeden den se laky loupou.

Tyto od YR drží opravdu dlouho, ovšem, doporučuji i přes ně nanášet horní krycí vrstvu, tzv. top coat. Lak pak vydrží krásný mnohem déle – u těchto od YR cca 5. dnů. Což je fajn…:)

V Brně koupíte v pobočkách Yves Rocher na České, v Olympii, v Galerii Vaňkovka, nebo v Campus Square Brno.

ODKAZ: YVES ROCHER – web / facebook

DERMACOL – Mega Lashes Dramatic Look, řasenka
Česká značka Dermacol se už dlouho řadí mezi stálice v oblasti kvalitní dekorativní kosmetiky a musím sama uznat, že úroveň novinek jde opravdu vzhůru. Super je, že věci od Dermacolu jsou fajn i na citlivou pleť, alespoň, já jsem s ničím doposud neměla problém – a to jsem těžký alergik a třeba oči mám hodně citlivé.

Nově jsem teď testovala tuto řasenku Megalashes – je skvělá na hodně velký objem řas! Řasenka má řekla bych hutnější konzistenci, ovšem nanáší se dobře a dobře na řasách přilne.

Kartáček je krásně hustý, dobře se s ním manipuluje a řasenku lze hezky nanášet i na jednotlivé řasy. Jak jsem už zmínila, řasenka je super i na citlivé oči. Je zcela bez parfemace.

Odlíčit lze dobře dvousložkovým, očním odličovačem.

Koupíte např. na eshopu Notino.cz, kde mají velký výběr produktů Dermacol.

ODKAZ: DERMACOL – web / facebook

ODKAZ: NOTINO.CZ – web, eshop / facebook

LILY LOLO – Oboustranná tužka na obočí
Mít hezky upravené obočí je pro mě samozřejmost. Svoje obočí nechávám přirozeně růst, vytrhávám pouze ty chloupky, které k hezkému tvaru obočí vyloženě nepatří. Na dokreslování pak používám tmavě hnědou tužku, kdy nejdříve kartáčkem obočí rozčešu a následně dokreslím obočí tam, kde je potřeba, ale kopíruji pouze přirozený tvar.

Tato tužka na obočí od značky Lily Lolo je výborná – má totiž tu správnou „tuhost“, s jakou se dá obočí hezky tvarovat a dokreslovat. Pokud je totiž tužka na obočí moc měkká, rozpíjí se a naopak příliš tvrdá tužka vytváří silné kontury, které vypadají nepřirozeně.

Tužka od Lily Lolo je tak akorát.:) Hezky a jednoduše se s ní pracuje. Super je, že je oboustranná – na jedné straně je tužka v odstínu obočí (na výběr je z několika tónů) – já vyzkoušela „medium“, ale i tento odstín je poměrně hodně tmavý, i k černému obočí sedne, řekla bych, úplně akorát.

Na druhé straně je rozjasňovač – tužka ve světlém odstínu s lehkým leskem. Tuto tužku používáte pod obočí, můžete i lehounce rozetřít prsty. Vaše obočí pak krásně vynikne.:)

Za mě tedy velká spokojenost!

Kosmetiku Lily Lolo koupíte v kosmetickém salonu SlimFOX, nebo přes eshop salonu, viz odkaz níže.

ODKAZ: SLIMFOX – webeshop / facebook

SEPHORA – Sun Disk, bronzující pudr
Zdravě opálená pokožka vypadá mnohem lépe, to už určitě také dobře víte…:) Nicméně, vystavovat svou pleť přílišnému slunečnímu záření rozhodně není moc zdravé, a proto je rozhodně lepší si k opálené barvičce lehounce „dopomoci“. Jak? Ideální jsou právě bronzery – tedy pudry, které Vám dodají hezkou a přirozeně snědou barvu. Nic dramaticky tmavého, ovšem lehounký, opálený a zdravý look…

Já nyní otestovala tento nový bronzer z parfumerie Sephora – jedná se o velký „disk“, kdy v samotném, slisovaném pudru, jsou zastoupené různé barevné odstíny. Štětcem můžete přejíždět přes celou plochu pudru, nebo se s ním „zaměřujete“ jen na určité tóny, které se Vám líbí a hodí.

Určité tóny tohoto pudru také v sobě obsahují velice jemné, třpytivé mikročástice – pudr tedy zároveň slouží jako rozjasňovač.

Stačí lehce přetřít štětcem a nanést na obličej a dekolt. Obličej můžete menším štětcem s tímto produktem také krásně konturovat – tmavší tóny nanášíte po stranách obličeje, světlejší na čelo, nos a tváře. Třpytivý pudr aplikujete na spánky.

Super je i veliké zrcátko ve víčku! Krásně se s ním nalíčíte.:)

Pokožka vypadá krásně – zdravě a opáleně.:)

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: PARFUMERIE SEPHORA – web, eshop / facebook

TOO FACED – Sweet Peach, paletka očních stínů
Značka Too Faced se už dlouho řadí k mým velice oblíbeným. Produkty tohoto brandu mají silnou pigmentaci, dobře a dlouho drží a mimo jiné, spoustu věcí má naprosto úžasné vůně – třeba jako tato „broskvová“ paletka.

Opravdu – určitě byste ani nevěřili, jak krásně mohou oční stíny vonět.:) Tyto voní sladce a skutečně, neuvěřitelně broskvově.

Paletka obsahuje celkem 18 barevných odstínů. Jedná se o přírodní barvy, odstíny krémové, hnědé, růžové… Některé stíny jsou naprosto matné, jiné obsahují lehounký lesk. Všechny tóny v paletce jdou skvěle vzájemně kombinovat – hodí se pro lehounké, denní líčení a zároveň s těmito stíny vykouzlíte i více dramatický look – třeba výrazné, kouřové líčení očí.

Zajímavostí je, že kromě broskvové vůně tyto stíny obsahují i broskvovou esenci, která je velmi zdravá díky antioxidantům.

Paletka obsahuje i návod – líčení „krok za krokem“ – s použitím těchto krásných stínů!

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: PARFUMERIE SEPHORA – web, eshop / facebook

MAKE UP FOR EVER – Waterblend, make up pro obličej a tělo
Značka Make Up For Ever se řadí k velkým špičkám a její produkty používají i velmi zkušení make up artisté. Prioritou tohoto brandu je velká kvalita produktů, silná pigmentace a odolnost – opravdu, všechny přípravky od Make Up For Ever dokonale drží (a to i včetně rtěnek, mám s nimi vynikající zkušenosti).

Make up Water Blend je vynikající pro všechny, kdo nemají rády hutné make upy, ale zároveň vyžadují určité krytí a také, odolnost make upu.

Tento make up má lehounkou, víceméně fluidní konzistenci – je tedy super i pro ty z Vás, kdo máte více mastnou pleť, tento přípravek ji rozhodně nijak nezatíží.

Make up Waterblend se krásně roztírá a na pokožce opravdu není nijak patrný. Ovšem – pleť dokonale barevně sjednocuje a kryje lehčí nedostatky. Na kůži jej vůbec nevnímáte, je velmi lehounký, nijak nestahuje, nevysušuje. Opravdu příjemný!

Make up Waterblend pokožku zároveň krásně hydratuje, je voděodolný a vydrží krásný během celého dne. Dostupný je v široké škále odstínů – určitě najdete tu, která by Vám vyhovovala…:)

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: PARFUMERIE SEPHORA – web, eshop / facebook

BENEFIT – GALifornia, tvářenka
To nejlepší na konec! Moje asi úplně nejvíc oblíbené značka dekorativní kosmetiky je rozhodně Benefit – a to už hezkou řadu let. Tento label mi totiž fakt „sednul“ – a to hlavně kvůli inovativním produktům, které jiné kosmetické brandy zkrátka nenabízí. Opravdu! Jen si vezmětě třeba jejich boží „udělátka“ na obočí – opravdu, nic lepšího jsem od jiné značky nikdy neměla.

V tomto případě Vám chci ale představit tvářenku, novinku GALifornia, na kterou jsem se taky hodně těšila. Je totiž fakt úžasná! Mimochodem, právě tvářenky a rozjasňovače má Benefit taky úplně boží…krásné barvičky, lehounký třpyt, vypadají dokonale…:)

Tvářenka GALifornia v sobě snoubí růžové a zlatavé tóny, což v kombinaci vypadá nádherně. Vašim tvářím dodá neodolatelnou barvičku – zkráka, k nakousnutí!:) A mimochodem, kromě krásné barvy má tato tvářenka i úžasnou, sladkou vůni.

Za mě momentálně naprosto nejlepší tvářenka z celého „benefitího“ sortimentu a vlastně, momentálně nejlepší tvářenka, která je u nás na trhu. Alespoň, za mě rozhodně ano.

Koupíte v parfumerii Sephora, v Brně v Olympii, nebo přes eshop, viz odkaz níže.

ODKAZ: PARFUMERIE SEPHORA – web, eshop / facebook

ODKAZ: BENEFIT COSMETICS – facebook