Recept: Kokosová rýže s omáčkou z lesního ovoce by Kate’s Cuisine

Mám pro Vás další recept z dílny food blogerky Katky Homolové a jejího blogu Kate’s Cuisine! A tentokrát je to fakt velké „mňam“!:)

Sladké já sice obecně moc nemusím, ale tuto dobrotu jsem musela hned vyzkoušet a je opravdu vynikající! Obsahuje moje milované kokosové mléko, které já „můžu“ opravdu všude:) Navíc, tento vynikající dezert je mnohem zdravější, než všechny ty dorty, zákusky, buchty a koláče, které jste možná zvyklí jíst. Pokud chcete jíst zdravě a sladkosti si neumíte odpustit, toto je určitě správná (a vynikající) volba:)

r4-1040x650

Katčin recept na kokosovou rýži je super k snídani, nebo jako sladké pohoštění pro návštěvu. Tady je návod, jak na to!

Na 2 porce budete potřebovat:

100 g rýže Arborio
100 g kokosového mléka
voda dle potřeby
4 polévkové lžíce javorového sirupu
120 g mraženého lesního ovoce

Propláchnutou rýži dejte do hrnce a zalijte ji kokosovým mlékem. Dle potřeby můžete přilít i trochu vody. A vařte na mírném plameni 20-30 minut do změknutí rýže a vsáknutí tekutiny. Výsledná kokosová rýže by měla mít kašovitou strukturu.

k1-960x600k2-960x640

2. Mezitím, co se rýže vaří připravte omáčku. Mražené lesní plody dejte do rendlíku, opět je podlijte trochou vody a zahřívejte je na mírném plameni, tak dlouho než se začne tvořit hustější omáčka. Poté k ovoci přidejte 2 polévkové lžíce javorového sirupu.

k4-960x600k5-960x600

3. Když je rýže uvařená, oslaďte ji 2 polévkovými lžícemi javorového sirupu.

k3-960x600

4. Podávejte tak, že nejdřív dejte rýži do skleničky či do misky a pak ji zalijte ovocnou omáčkou. Kokosová rýže se dá jíst jak teplá – snídaně, tak studená – svačina, dezert. :-)

r2-960x640

Určitě tento recept vyzkoušejte, je vynikající a snadný!

ODKAZ: KATE’S CUISINE/web

ODKAZ: KATE’S CUISINE/facebook

převzato: katescuisine.cz